arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Thema

Persoonsgegevens / AVG

Transportbedrijven hebben als dienstverlener en als werkgever te maken met privacyregels. Hoe moet/mag een transportbedrijf omgaan met persoonsgegevens. En welke rol speelt het bedrijf dan volgens de terminologie van de privacywetgeving: verantwoordelijke of bewerker? Lees meer.

De overheid stelt verplicht om meldingen digitaal te doen, waarbij de gegevens openbaar beschikbaar komen. Een voorbeeld van zo'n digitaal meldingssysteem is AIS. Dit is een systeem voor het tracken van schepen met behulp van door die schepen uitgezonden radiosignalen. Het is ontwikkeld door de International Maritime Organization (IMO), die het verplicht stelt voor een groot deel van het internationale scheepvaartverkeer. Ook voor binnenlands scheepvaartverkeer wordt het gebruik van AIS steeds vaker verplicht gesteld. Maar via deze gegevens is informatie terug te leiden tot individuele schepen en hun bemanning. Mag dat? Lees meer.